De kracht van samenwerking podotherapeut en pedicure 3 accreditatie punten prof.

De kracht van samenwerking, podotherapeut en pedicure 

In aanvulling op de podotherapeutische zorg, geven pedicures een verzorgende voetbehandeling ten aanzien van nagelknippen, eelt verwijderen en bijvoorbeeld de behandeling van likdoorns. Daarbij vormen zij een belangrijke ondersteuning aan het vakgebied van de podotherapeut.

Podotherapeuten kunnen in specifieke gevallen een doorlopende behandeling bij een pedicure aanraden, waardoor de patiënt minder vaak bij hem op het spreekuur hoeft te komen. Anderzijds is het voor pedicures mogelijk om hun patiënten door te verwijzen aan een podotherapeut, wanneer de klacht niet verdwijnt of er complicaties ontstaan. De podotherapeut kan middels diverse behandelmogelijkheden zoals het aanmeten van therapeutische inlegzolen, nagelbeugels en ortheses progressieve of recidiverende voetklachten zien te behandelen en/of voorkomen.

(Medisch)Pedicures kunnen naast hun basisopleiding specialisaties halen in onder andere de diabetische, reumatische en oncologische voet en bijvoorbeeld als sportpedicure. In dergelijke opleidingen wordt de pedicure voorzien van kennis en vaardigheden welke van toepassing zijn op voetklachten die bij deze groep patiënten kunnen voorkomen. De pedicure kan de verzorging van de voeten daarmee toespitsen op het ziektebeeld, maar weet ook wanneer haar kunde ophoudt en ze de zorg over moet dragen aan een (para)medicus.

Wanneer moet je iemand doorverwijzen en wat gebeurt er dan met uw cliënt/patiënt?

Aan de hand van casussen gaan we bespreken welke discipline wie- wat- waar- doet…..

Belangrijke termen; samenwerking/ doorverwijzing naar beide kanten op/ ondersteuning

 

 

Doel en inhoud van de cursus;

Samenwerking tussen beide disciplines is dan ook erg belangrijk. Om tot een goede samenwerking te komen is het belangrijk elkaars expertise en behandelingsmogelijkheden goed te kennen zodat de patiënt adequaat en op het juiste moment kan worden doorverwezen.

 

 

Aantal accreditatiepunten: 3

Domein: Professionaliteit

Categorie: Beroepsvereisten

Kosten: € 95 

Inschrijven kan uitsluitend via pediroda : https://www.pediroda.nl/opleidingen/208/de-kracht-van-samenwerking-podotherapie-en-pedicure.html

evenement eigenschappen

Startdatum 10-11-2020 19:00
Einddatum 10-11-2020 22:00
Max. deelnemers 12
Prijs per persoon €95,00
Locatie Podiamed Schiebroek

Contactgegevens

logo msk podiamed

Website: www.msk.nl | www.podiamed.nl

Weshop: www.msk.nl | www.webshop.podiamed.nl

MSK-podiamed B.V. | Ambacht 2 | 5301 KW Zaltbommel | KvK 30031767

MSK-podiamed B.V. | Dotterbloemstraat 20 | 3053 JV Rotterdam | tel : 010-4612002 showroom rotterdam 

Openingstijden

maandag:
dinsdag:
woensdag:
donderdag:
vrijdag:
zaterdag:
gesloten
9.00 tot 17.00 uur
9.00 tot 17.00 uur
9.00 tot 17.00 uur
9.00 tot 17.00 uur
9.00 tot 13.00 uur

 

Merken

BERKEL, BSSPANGE, BUSCH, CHEMODIS, DEPEND COSMETICS, FUNGHICLEAR, GEHWOL, GERMSTAR, HADEWE, LAMDOR, LAUFWUNDER, MEDIHONEY, NCM, ORTHOFEX, PODOMASTERSPRAY, REFECTOCIL, SAMENWERKENDE PEDICURES, SATIN SMOOTH, SILOPOS, STRICTLY PURE, SWANN MORTON, TOCOTHOLIN, VOLATILE.

BannerStrictlyPure